Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Το Υγιές Καναρίνι




Το Φτερωμα του Καναρινιου , ειναι ο Καθρεφτης της Υγειας του. Ενα Υγιες καναρινι εχει ωραιο , λαμπερο , ''συνεκτικο'' φτερωμα  με ουρα σε σχηματισμο V στην ακρη.






  Φτερουγες οι οποιες εφαρμοζουν τελεια στο φτερωμα και κουμπωνουν ''αψογα'' στο σωμα. Το φτερωμα πρεπει να εχει γυαλαδα , να μην εχει κενα , και να φαινεται ομοιομορφο και περιποιημενο. Τα Φτερα πτησης πρεπει λιγο η πολυ να εχουν μια ''συνεκτικοτητα'' μεταξυ τους  δηλαδη κατα καποιο τροπο να ακολουθουν την παρακατω εικονα.......




Ποδια τα οποια ειναι καθαρα , χωρις ''λεπια'' η μεγαλα νυχια. Πουλια που εχουν μεγαλα νυχια προδιδουν την ηλικια τους , που ειναι σιγουρα πανω απο 1 χρονων. Επισης μακρια λεπια ''φολιδες'' σε ενα καναρινι δηλωνουν ειτε προσβολη απο ακαρεα ειτε ενα αρκετα μεγαλης  ηλικιας πουλι.

Εδω ενα Υγιες ποδι καναρινιου ...................




Ενα υγιες καναρινι , εχει καθαρη φωνη και κελαηδα. Οποιοδηποτε προβλημα στο Αναπνευστικο συστημα ενος καναρινιου , εχει επιπτωσεις στο κελαηδησμα του ,  και απο εκει μπορουμε να εντοπησουμε αν υπαρχει προβλημα. Οταν ενα καναρινι ειναι υγιες , ειναι δραστηριο , ευδιαθετο γεματο ενεργεια , και αυτο φαινεται..!!!!

Τα πουλια και ειδικοτερα τα καναρινια εχουν την ταση να κρυβουν τυχων αρρωστιες που εχουν κολλησει , ειναι μια συμπεριφορα αμυντικου μηχανισμου  απεναντι σε φυσικους εχθρους ετσι ωστε να μην τα βλεπουν ως ευκολα θηραματα.

Η αναπαραγωγικη περιοδος ειναι η φαση που προδιδει ενα αρρωστο καναρινι.  και αν οντως υπαρχει καποιο προβλημα ,  δεν θα μπορει να ανταπεξελθει , εφοσον η αναπαραγωγη ειναι η πιο δυσκολη περιοδος για τα πουλια , το ανοσοποιητικο και γενικα ο οργανισμος γινεται πιο ευαλωτος εκεινη την περιοδο , και αν οντως υπαρχει καποια ασθενεια η μικροβιο τοτε θα βρει ''χωρο'' να εξαπλωθει.

Ετσι για να ξερουμε , οταν ενα πουλι ειναι δραστηριο , κελαηδα , και περασει και τη φαση αναπαραγωγης σωστα , τοτε να ειμαστε σιγουροι οτι εχουμε ενα Υγιες καναρινι..!!!!!!!



                                                 

                                                              canaryplanet.blogspot.gr


2 σχόλια:

  1. Συμφωνω με τα γραφομενα σου υπηρετουμε τα πουλακια μας με αγωνα δια αυτα.Ευχομαι υγεια σε σενα και στους φτερωτους φιλους σου,να σαι καλα φιλε μου και καλη εκτροφικη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστω πολυ κοσμα..!!!! και σε σενα ευχομαι οτι καλυτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή